Workshops2018-09-13T14:48:40+00:00

Vitaliteit is meer dan gezondheid

Vitaal leven betekent dat je de vrijheid hebt (emotioneel, fysiek en mentaal) om de keuzes te maken waarbinnen je het maximale uit je leven kunt halen. Dit proces bestaat uit weten wat je überhaupt wilt, de vaardigheden aanleren om te veranderen en de randvoorwaarden scheppen waarbinnen veranderen mogelijk is. Verkennen. Veranderen. Volhouden.

Waar begin je?

De workshops vormen samen jouw persoonlijke plan om je vitaliteit een boost te geven. Het idee is dat je eerst moet weten wat je wilt, dan de randvoorwaarden schept om een verandering te kunnen maken en volhouden en vervolgens leert hoe je daadwerkelijk verandert. Dat betekent niet dat je alle workshops moet volgen, of in deze volgorde. Benieuwd waar jij het beste kunt starten? Doe dan onze VitalityBoost test!

Doe de VitalityBoost test

1. Verkennen

Wat wil je nu écht? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Wil je succesvoller zijn? Een wereldreis maken? Aan je gezondheid werken? Meer tijd doorbrengen met de mensen waar je van houdt? Niet meer bang zijn van wat anderen van je denken? Meer balans vinden tussen werk en privé?
Meer uit het leven halen betekent dat je doelen kunt stellen, prioriteit kunt aanbrengen in je doelen en dan een realistisch plan formuleert om deze doelen te behalen. Onze workshop Lifegoals vormt hierbij het verkennende startpunt.

2. Veranderen

Maar weten wat je wilt is niet altijd genoeg om het ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Er wordt vaak gezegd dat als je iets echt wilt, je het ook wel doet. Talloze gefrustreerde lijners, rokers, uitstellers en verslaafden zijn het bewijs dat dit niet zo simpel ligt. Je lichaam en je brein komen in opstand tegen de verandering. In onze workshop Gewoontes en Gedragsverandering leren we je de vaardigheden aan die nodig zijn om te veranderen. Voor hen die hun eetpatroon willen verbeteren hebben we de specifieke workshop Afvallen en Gezonder eten.

3. Volhouden

Je vitaal voelen is geen eindpunt maar een proces. Als je terugvalt in je oude gewoontes, krijg je je oude resultaten terug. Dit geldt voor concrete doelen als afvallen en je administratie bijhouden, maar ook voor minder concrete doelen, zoals leven met meer aandacht en je emoties beter kunnen beheersen.
Goed slapen en een acceptabel stress niveau zijn randvoorwaarden voor het kunnen maken en volhouden van een verandering. Deze voorwaarden worden door veel mensen ernstig onderschat, waardoor ze snel terugvallen in hun oude patronen.

Verkennen: aankomende workshops

Veranderen: aankomende workshops

Volhouden: aankomende workshops